Tuesday, June 1, 2010

Juuni alguse taimed

Ilmad on siin Torontos hirmus kuumad. Iga paev nii 30 kraadi umber ja seda nuud ule nadala. Seega aeda saab kovasti veega kastetud. Ja taimed oitsevad kiiresti ara, oite ilu saab nautida ainult paevi. Naiteks roosi poosas avab aias oied hommikul ja jargmiseks paevaks on oielehed juba maha pudisenud. Tahelepanek paarist eelmisest aastast on see, et pojengid avasid ennast 2 nadalat varem kui tavaliselt. Nuud siis piltide juurde.

Pilt uhest aiast kasvavast puust, millel on lihtsalt vaga armsad ja ilusad oied. Sugisel muutuvad lehed punaseks ja see lisab aiale varve enne talve saabumist. Ladina keelne nimi on Cornus kousa "China Girl" , inglise keeles on Kousa Dogwood.



Siin on siis pojengi ois, mis on lahti 2 nadalat varem kui eelmine aasta.


Uks ilusamatest poosastest mis kuulub Spiraea' de hulka.




See on pilt minu roosipoosast, mis igal aastal kasvab korgemaks ja korgemaks. (Kas pean akki sugisel maha nudima ja siis loodan, et kevadel hakkab ilusasti kasvama- andke nou.)


Ja siin on minu aia esimene paeva liilia oma oie avanud. 

Muidugi   ei ole need lilled tegelikult oiged liiliad, vaid nende nimi on tuletatud kreeka sonast "paeva ilu", kuna selle lille oied oitsevad tavaliselt paikesetousust loojanguni (onneks on lillel palju oie nuppe ja see taim oitseb tegelikult terve suve). Selle lille mitte avanenuid oisi isegi suuakse ja osad selle liigi oied on vaga hinnatud hiina koogis. Allikas on Gardening123.com 


Viimasel pildil void naha, et isegi umbrohi (see lillakas taim) on ilus. Ja kui see ei olegi umbrohi, siis lahedal olev mets, on neid lilli tais. Ilmselt sealt selle lille seeme ongi tulnud ja ma ei imesta kui pesukaru, kes aeg ajalt ka meie hoovi kulastab, on selle siia kuidagi tassinud.




No comments: