Tuesday, August 4, 2009

TORONTOS JA TURGI FESTIVALIL

Puhapaeva hommikul otsustasime koik koos Toronto sudalinna kulastama minna. Me pole seal tukk aega kainud. Monikord kull kiiresti linna ja siis tagasi, aga lihtsalt jalutamas polegi kainud. Kuid ma tean, et lapsed, eriti poiss, kes nuud on linnalahedalt maalt, pole suuri korgmaju ja ehitisi nainud ning need on ju midagi erinevat igapaevasest vaatepildist.
Panime oma plaanidesse kulastada kolme kohta - turgu, keskvaljakut (uhte paljudest) ja mereaarset linnosa. Tagantpoolt alustades, siis mere aares olles ja laevu ning paate nahes, hakkas poiss lunima, et tema tahab merele minna voi siis suurde paati. Lubasime, et ehk jargmine kord laheme ainult paadisoidule.
Keskvaljakul olles avastasime, et tollel paeval oli seal Turgi festival. Kaisime seal veidi ringi (lastega ei ole suurt voimalik kusagil pikemalt peatuda), soime seal naiste poolt kohapeal kupsetatud spinati ja feta juustuga taidetud leiba (pildid allpool), vaatasime veel rikkalikku maiustuste lauda ja nautisime turgi kohvi (eriti selle tugevat aromaatset lohna) ning oligi aeg edasi minna.
Pildid allpool ongi tehtud festivalilt.

Keraamikat voolides:

Leiva kupsetamine on naiste afaar:


Ja korralikult turgi festivalilt ei puudu ka korralik kebabi liha:

No comments: