Tuesday, August 4, 2009

KOOLIBRI MINU AIAS

Sellel nadalavahetusel teatas uhel ilusal ohtupoolikul tudruk, et meie aias on koolibri. Mina alguses ei uskunud, motlesin, et ehk moni suur kiil ja tudruk ajab segi. Kuid kui ma vaatama hakkasin oligi!!! Olen nainud koolibrit Arizonases ja Kalifornias, seega arvasin, et seda imepisikest linnukest siin pohja pool ei ole.



Meie aia koolibri istus poosa oksa peale ja siis saime koik teda sealt vaadata ja isegi moned pildid teha. Kvaliteet pole kull labi klaasi parim ja linnuke ise pisike, seega on see nagu moistatus, et kus sa oled. Otsi ja leia!!!!







Kuna pildilt on koolibrit raske naha, siis panen siia ilusa lahedalt voetud pildi. Moned huvitavad faktid sellest linnust: Suurus 7-9 cm; kehakaal 2-6 grammi; neil on omalaadne eriline lennuvoime, kus nad liigutavad tiibu vaga kiiresti (53 korda sekundis!!!!) ja tundub, et nad peaaegu seiskuvad ohus; kuna nad kulutavad sellisele kiirele tiibade liigutamisel rohkesti energiat, siis soovad nad kaks korda rohkem oma kehakaalu massist paevas.







Pilt ja info on voetud siit.


Rohkem infot selle linnu kohta otsides, leidsin veel et maailmas on umbes 330 erinevat liiki. Koik Ameerika mandril ja Kanadas on isegi 4 erinevat liiki. Pildil on punase kurgualusega koolibri ja meie aias tundus olevat samasugune.

Kui sa esimeselt pildilt koolibrit ulesse ei leidnud, siis sellelt pildilt ehk paistab paremini.

No comments: