Wednesday, June 17, 2009

YAMAHA KLAVERIMANGIJA


Kool hakkab siin Torontos peaaegu labisaama. Ametlik lopp on jargmine nadal. Hakkavad loppema ka huvikoolid. Meie piiga on nuud alates septembrist toesti palju oma klaverimangu harjutanud. Iga paev olen tal lasknud harjutada vahemalt tund. Seda 9 kuud jutti. Ja toele au andes on ta nuud vasima hakanud (kes poleks). Uued palad, mis opetaja on talle andnud harjutamiseks, ei edene. Ei taha kohe mitte oppida. Olen isegi kokku leppinud, et kuna eksamid ja kontserdid on labi, voib ta harjutada pool tundi. Kuid see too edeneb vaga aeglasti.


Positiivsed uudised: Saime see nadal katte tudruku klaveri eksami tulemused. Koik olid A-d. Teda hinnati kahe klaveripala mangimise, noodi lugemise, kuulmise jarele mangimise ja akordide lisamisega muusikapaladele jarele. Oma klaverimangu paladeks valis ta Griegi Valss, Beethoveni Sonantina ja Bach'i minueti. Eksamil paluti tal nende kolme hulgast valida uks (milleks oli Valss), seejarel valisid opetajad talle Minueti. Mina ise ruumis olla ei saanud, kuid kui tudruk suure naeratusega eksamilt valja tuli , siis teadsin, et tal laks hasti. Opetajad andsid talle suulise tagasiside ja ametlik paber tuli paari nadala parast.


Tal nii hasti, et ta sai isegi vaikese stipendiumi kooli poolt. See ei olnud kull midagi suurt, kuid alguseks on hea kull.


Nadalavahetusel oli ka Yamaha kooli aasta kontsert. Kuna koolis on hasti palju klasse ja erinevaid muusikariistasid, siis kool on rentinud Jaapani kultuurikeskuse terveks nadalavahetuseks. Kontserdid toimuvad tunni ajaste vahedega kaks paeva jarjest. Ja need on tegelikult moeldud ainult laste peredele, mitte suuremale audientsile. Lapsed mangivad gruppides uhe pala. Minu lapse klass mangis Edelweiss'i.


Meie tudruku kontserdil esines 13 gruppi (igas grupis on umbes 10 last), vanustest 4 kuni 8. Pillideks olid suntesaator (nooremad lapsed) ja elektriline klaver (vanemad lapsed). Kontserdi lopus laulsid koik lapsed koos uhe laulu.

2 comments:

Tuuslar said...

Väga tubli tüdruk ja palju jaksu edaspidiseks!

Siiri said...

suured tanud