Wednesday, November 19, 2008

KUIDAS PANNA PLAASTRIT

Minu peaaegu 3ne poiss ei taha panna plaastrit oma haavadele. Pigem nutab ja kannatab valu kaes. Mina pean kull kovasti haavale peale puhuma ja kommi andma, et ta ennast paremini tunneks (viimane tema oma sonades). Onneks pole olnud palju juhuseid, kus ma oleksin pidanud plaastrit kasutama. Kuid need harvad korrad, kus sorm veritseb ja teoreetiliselt oleks koik roomsamad kui plaaster oleks haava peal, kajab selline kisa ja nutt, mis on suurem veel kui nutt valust. Seletused ei aita uldse, meelitused ja ahvardused veelgi vahem.
Plaaster iseenesest meeldib vaga. Poiss ise valis poest valja- Diego tegelane uhest kohalikust lastesaatest. Neid on hea vaadata ja tuua vanemate ja oeraasu haavade peale, kuid mitte vaiksemehe enda haava peale. Nii, et mida teha siis kui plaaster on toepoolest vaja peale panna ja kuidas seda siis panna?
Paari tunni moodudes, kui ma keeldusin ta vaiksele haavale peale puhumast, lasi ta kull plaastri peale panna, aga mitte haiget tegevale sormele, vaid korval olevale sormele. Monekumne minuti moodudes kusis ta uut plaastrit uuele sormele. Panin siis molemale sormele plaastri. Haige sorm on siiani ilma ja valutab aeg ajalt.

3 comments:

L said...

oskaril pole kunagi plaastrit peal olnud - ta lihtsalt ei lase panna. ei aita ei diegod ega muud tegelased. onneks oleme siiamaani ilma hakkama saanud :)

Siiri said...

mis siis kull nende poistega peale hakata? Ega minu omal pole ka onneks plaastrit vaja olnud. Eile loikas endale ainult raamatulehega vaikese haava sisse. Ja kui ta soi voi joi ja sorme marjaks tegi hakkas see kipitama. Nuttu kui palju, aga oigele sormele plaastrit peale pole ikkagi lasknud panna.

lagrits said...

Väike side oleks palju tervislikum, laseks õhku läbi, plaastrid on kuidagi umbsed.
Minule küll lapsena meeldis, kui sõrmest tehti "titt". Näo võib ju ka peale joonistada :D