Monday, September 28, 2009

Sunnipaeva tsirkus

Sunnipaevad on siinpool ookeani suur asi. Tegelikult on nad paljudes teisteski kohtades suured ja tahtsad asjad, kuid nii nagu lastele pidusid siin korraldatakse, pole ma kull kusagil mujal nainud. Olen vist tegelikult juba sunnipaeva pidudest kusagil varajasemas blogis kirjutanud. Seekord siis uhest suurejoonelisemast.
Teemaks tsirkus. Sellises kohas nagu Wonderful World of Circus ehk siis Tsirkuse vorratu Maailm http://www.wonderfulworldofcircus.com/ . Selle firma omanikeks ja esinejateks loomulikult venelastest perekond Moskvast. Peale sunnipaevade teevad nad muidki huvitavaid asju.

Tagasi tulles peo juurde. Sunnipaeva laps sai 6 aastaseks. Kohale oli kutsutud 35 last. Enam vahem koik lapsed, kellega tudruk on koolis koos uhes klassis kainud, lisaks vennad oed ja tuttavad. Minu piigaga kaisid nad koos eelkooli uhes klassis.

Meie jaime pisut hiljaks. Joudsime klounide ajaks kohale. Lapsed istusid esiritta vaatama, mina taharitta emasid tervitama ja lobisema. Ausalt oelda, tundusid olevat igavad, voi ei joudnud ma neile eriti tahelepanu poorata. Kuid lapsed naersid kull.

Parast kloune kutsuti sunnipaeva laps koos vennaga lavale. Ja valja toodi treenitud valged tuvid. Tudrukule anti suur pall pea kohale ja siis lendasid tuvid uks haaval sinna palli peale. Seejarel toimus sama asi suure vihmavarju peale. Siis lasti vihmavari alla poole ja lapsed said neid tuvisid lahemalt vaadata. Koik teised muidugi ahhetasid ja ohhetasid ja kadestasid vist sunnipaeva last, sest ainult tema sai tuvisid lahemalt hoida ja vaadata.



Kui tuvid oli ara viidud jagati lapsed kolme ruhma. Uhed said endale rongad, uhed huppasid trambuliini peal ja uhed tegid voimlemisvahendite rutiini (nooril kaimine, rongal keerutamine ja kiikumine). Parast 10 minutit grupid vahetusid, nii et koik said koiki asju proovida.


Lopuks toodi valja suur varviline langevari, mida lapsed saputasid ja aegajalt selle alla peitu pugesid. Siis lauldi moned laulud maki saatel ning oligi aeg kasi pesema minna ning sooma pitsat ja torti.

Terve uritus mahtus kahe tunni sisse. Osad vanemad jatsid lapsed peole ja tulid neile hiljem jargi, osad lapsevanemad jaid paigale ja nautisid show'd. Lahkudes sai iga laps endale kingituseks suure keerutusronga kommide ja vigurvanda moodi oleva pliiatsiga.

Ise pooldan siiski vaikest hubasemat pidu, kus lapsed saavad tahelapanu poorata uksteisele aga eriti sunnipaeva lapsele. Seekord oli see rohkem etendus ja sunnipaeva lapsega polnudki mahti raakida.

No comments: