Monday, September 21, 2009

Eid al-Fitr


Meie tahistasime eile puha nimega Eid al Fitr. Paev, kus lapsed soovad palju magusaid ja komme, kannavad uhiuusi riideid ja saavad palju manguasjasid. See puha tuleb parast uht pikka 30 paeva kestnud paastukuud ehk Ramadaani.


Tousin ise hommikul kell 6, et perele muffineid kupsetada ja muidu hea hommikusook ettevalmistada. Votsin valja uued riided, triikisin osasid ja sattisin need valmis. Seitsmest aratasin ulesse ulejaanud liikmed. Riietusime ja soime ning sattisime ennast moseesse eid palvusele. Tahtsime minna esimesele palvusele pohjusel, et hilisemad (kus me eelmistel aastatel kainud oleme) on ulerahvastatud. Moseesse joudes olid ulemise korruse ruumid juba tais ja me pidime minema allkorrusele, kuid siiski oli tore. Koik olid roomsad, ilusate riietega, eriti vaikesed tudrukud ja suured ikka ka.


Paev moodus suues, onnesoove edasi andes ja vastuvottes ning muidu perekeskel. Ema roll on muidugi koogis pottide ja pannide taga, et maitsvaid roogasid valmistada. Meie pere lemmiktoit (kuid aeganoudev) on viinamarja lehtede sisse keeratud riis hakklihaga, mis hautatakse koos kanaliha tukkidega. Hasti maitsev isegi kulmalt.


No comments: