Wednesday, May 13, 2009

LASTEAIA LOPUPIDU

Igal maikuu teisel laupaeval kogunevad Toronto Eesti majja lapsed koos koige kallimate inimestega. Nimelt toimub sellel paeval lasteaia lopupidu ja emadepaeva tahistamine koos. Emadele ja vanaemadele andakse ilus lilleois rinna peale ja lapsed valmistuvad oma esinemise kavaks.

Eesriiete avanemisega alustavad lapsed koos lauluopetajatega laulmist. Uhest nendeks lauludeks on: "Olen laululaps". Laul, mis koik lapsed pusti ajab ja huppama paneb on: "Olen vaike Janku hop hop...". Liina ja Erik on teinud imelist tood lasteaias, opetades lapsi laulma.

Nuud jargneb 4. klassi laste luuletus emadele "Minu esimene kiri".

Lasteaia 6 aastaste lopetajate poolt esitatav naidend "Muinasjutt Naerist" on jargmine. Vanaisa ja vanaema puuavad maa seest katte saada imelist naerist, mis on vaga ruttu suureks kasvanud. Lisaks katejoule, kasutavad nad ka salmikest: Naeris, naeris kullake, ara mangi pettust, tule valja kullake, mullapoue peidust. Koos tudrukute, poiste, kasside, koerte ja hiirte abiga saadakse naeris lopuks maa seest katte.

Nagu igal lasteaia peol, esinevad ka seekord "Rutmika" voimlemistudrukud tantsudega. Parast neid mangib Asma Beethoveni klaveripala Sonantina.

Ja ongi aeg lasteaia lopetajatele tunnistused katte anda. Lisaks tunnistustele saavad lapsed ka toetust kohaliku eesti panga kaest ja eesti sihtkapitalilt.

Lopuks tanatakse peo organiseerijaid, abistajaid ja opetajaid, kes lahkuvad.

No comments: