Ostsime eelmine nadal poest mustikaid, kuid need olid hasti hasti hapud. Nii hapud, et mu lapsed, kes tavaliselt armastavad mustikaid, ei soo neid enam. Kuid, et mitte toidul lasta halvaks minna, otsustasin nendest midagi kokata. Muffinid tundus olevat oige valik. Retsept on mul ammu kusagilt valja kirjutatud, kuid ma ei olegi neid teinud. Kord asendasin rosinad mustikatega ja tegin selle retsepti jargi muffineid, mis olid ka hasti head.
Kuid tagasi tulles mustika muffinite juurde, siis need tulid valja hasti mahlakad ja monusad. Sellele lisaks hapukate mustikate maitse oli omakorda huvitav kick. Peaaegu nagu johvika muffinid.
Retsept on siin:
2 tassi jahu
2 tl kupsetuspulbrit
1/2 tl jahvatatud kaneeli
3/4 tassi suhkrut
1 tass hapukoort
2 muna
1 tl riivitud apelsinikoort (voi sidruni)
1/3 tassi koogivilja oli
1 1/4 tassi mustikaid
Sega jahu kupsetuspulbri, kaneeli ja suhkruga. Sega kokku hapukoor, munad ja oli. Seejarel sega jahu ja muna segu kokku. Lopuks lisa mustikad, kuid liiguta neid ainult paar korda ettevaatlikult.
Kupseta eelsoojendatud 180 kraadises ahjus umbes 15 minutit. Eemalda ahjust ja jahuta neid 10 minutit enne vormist eemaldamist.
Heade muffinite saamiseks ei tohi tainast palju liigutada, ainult nii palju kui vaja ja mitte rohkem.
No comments:
Post a Comment