Monday, January 18, 2010

Lapsed kooli aga ema?

Nuudseks on selgunud, et minu varsti neljaseks saav poiss, alustab sugisest taisajaga kooliteed. Siin tahendab see viis paeva jarjest 6,5 tundi koolis, kahe vahetunniga, uks umbes 30 minutit ja teine 1 tund, mis sisaldab 20 minutit soomist ja ulejaanud aega oues mangimist. Siiani alustasid nii noored lapsed 12,5 tunnise nadalaga (iga paev 2,5 tundi voi kaks tervet paeva nadalas).
Jutud, et aastal 2010 alustavad 4 aastased lapsed taispaevaga, algasid kull juba kaks aastat tagasi, kuid siis varsti raagiti, et uleminek algab tasapisi, mitte kohe igas koolis. Millegi parast arvasin, et meie piirkonna kool kull esimeste hulka ei valita. Kuid siiski on meie kool 600st algkoolist Ontarios ja 5s meie linnas.
Seega kool algab taisajaga minu molemal lapsel. Ja mida hakkab ema selle vaba ajaga peale? Nuud ma siis motlengi, kas kooli, toole voi lihtsalt tootada aegajalt vabatahtlikult, kus mulle meeldib.

3 comments:

L said...

Tööle, tööle! Siis saad nats raha korvale panna ja suvel Eestisse tulla :)

enetimm said...

Minu lapsed käisid ikka pool päeva, kuigi täispäev oleks töölkäivale emale palju rohkem sobinud...

Oma kogemustele toetudes ja tagasi vaadates on minu soovitus hoopis ikka kooli minna, kui ainult võimalus on! Leia midagi, mis meeldib ja hiljem on Sul palju lihtsam leida/teha tööd, mis südamele lähedal!

Unknown said...

Aga praegusel ajal, ei pruugi kõik minna nii nagu plaanitakse:(..sest paljudel on oskused, kuid pole vastavat tööd ja kel on töö,see võib jääda töötuks:(...loodan küll, et kõik..(ka majandulangus) hakkab ikka tasapisi muutuma, sest palju on kuulda, et õpi palju tahad, osaliselt veab, kui saad erialaselt töötada või siis teine pool, et enamus ameeriklasi pole oma tööga rahul üle 84 %(nii on ma arvan ka teistega), mis tähendab, et vahel tehakse lihtsalt midagi, raha teenimse eesmärgil ja et ära elada...või on see ka paratamatus...mõni töö lihtalt ammendab ennast..
Kuid loodan siiski, et igale inimesele on kusagil just talle sobilik amet või töö!:)
Kuigi, kodutööd on veel kõige mahukamad, töö mis ei lõppe kunagi ja mille eest palka ei maksta..nauding sellest, et on "töökoht" kogu eluks...
Mõned alutavad just nn.majanduslanguse ajal oma äriga,
kah võimalus..proovida rakendada ideid ja ellu viia unistused..nõuab julgust ja pealehakkamist:)..