OUNAKOOGI PIRUKAS
Pirukas enne puru peale panemist.
Ja parast ahjust valja votmist.
Koostisained:
1 piruka pohi
6 tassi ohukesi loigatud ounaviilusid (umbes 6 keskmist ouna)
1 spl sidruni mahla
3/4 tassi suhkrut
2 spl jahu
1/2 ts kaneeli
1/8 ts muskaatpahkel
Kate:
1/2 tassi jahu
1/2 tassi pruuni suhkrut
3 spl voi tukke
Juhendid:
1. Pane ahi sooja 180* kraadi C
2.Sega jahu, suhkur ja kaneel vaikeses kausis. Pane ounaviilud suuremasse kaussi ja raputa peale sidruni mahla.
3.Vala jahu suhkru segu ountele ja sega. Pane ounad piruka vormi.
4. Sega vaiksemas kausis jahu, pruun suhkur ja voitukid. Segu peaks jaama suure puruline.
5. Raputa puru ounasegu peale. (Las jaab vabalt peale istuma, ara suru kokku)
6. Kata pealt hobepaberiga ja pane ahju.
7. Kupseta ahjus 25 minutit. Eemalda hobepaber ja kupseta veel 30 minutit.
8. Lase pirukal jahtuda enne serveerimist.
Mina ostan piruka pohja poest kulmutatuna. Kuid kui seda voimalust ei ole, siis siin on selle retept.
1 3/4 tassi jahu
napuotsatais soola
1/2 tassi tukeldatud void
2 spl suhkrut
1 munavalge segatud 1 spl veega
Juhendid:
1. Sega jahu, soola ja suhkruga.
2. Hooru sisse voitukid kasutades sormi.
3.Sega sisse vesi ja munavalge. Korja tainas oma katevahele.
4. Vormi tainast patsike. Pane kile sisse ja kulmuta umbes tund aega.
5. Pressi tainas piruka vormi pohja.
PS. Pildid ei ole minu tehtud ja retsept on parit allrecipies.com . Mina viilutan ounasid teist pidi, kui pildilt naha, kuid jatan suure kuhila enne puru peale panemist. Ja poest ostetud taignaga on seda pirukat vaga kerge teha.
No comments:
Post a Comment