Monday, September 13, 2010

Toronto Islands - saared

Suvi on moodunud kiiresti ning kenasti laste, pere ja soprade keskel. Blogimisega ja isegi internetiga ei tahtnud lihtsalt kuidagi tegeleda. Eelistasin oma vabal ajal raamatute lugemist.
Sugis on kaes, lapsed molemad koolis. Puuan blogimisega jalle alustada. Esialgu suve meenutamisega.

Uks ilusamatest reisidest oli meie soit Toronto saartele, mis on umbes 15 minuti praamisoidu kaugusel kesklinnast. Laksime sinna ratastega, sest saared on piisavalt suur, et jalgsi seal kaia ja just paras et ratastega seal olla. Onneks on meie pere nii suureks kasvanud, et koik saavad ratastega suhteliselt pikki vahemaid soita, kuigi poiss soidab siiski veel abiratastega.


Esimene pilt on tehtud praami pealt Toronto kesklinnast koos kuulsa CN torniga.


See pilt on tehtud saare pealt, kust on naha Toronto kesklinna. 


Saarel on lastele moeldud Franklini aed (lasteraamatu kilpkonnast tegelane), kus uheks osaks oli ka koogiviljade aed. Seal tutvustati lastele erinevaid koogiviljasid ja taimi, lapsed said teha loovtood (pesupulgast tehtud liblikas), ja isegi taimi kasta. 



Samas aias lastele moeldud mangumaja.




Saartel on ka vaikene vaatamiseks moeldud talu loomade ja lindudega. Eksootilisem lind oli paabulind, mis minu tudruku suurde vaimustusse ajas. Esialgu oli ta nii hammastunud, et see lind vabalt inimeste vahel ringi jalutas, siis jaime ootama millal ta saba lahti teeb. Kuid seda ei juhtunud. Lisaks paabulinnule olid seal talus kanad ja kuked, kalkunid, lambad, hobused, kitsed, eeslid, lehmad, sead ja ponid.


Ja siis uks suuremateks vaatamisvaartuseks on lobustuspark. Pildil on naha seal soitvat rongi.


Enne praami peale tagasi minekut peatusime uhel saarel olevatest randadest. Ja umbes pooltundi enne paikeseloojangut, hakkasid meist jarsku suured purjelaevad mooduma jarve avaramatele vetele. Kokku oli neid umbes 25. Kaunis vaatepilt ja ilus lopp paevale.

No comments: