Wednesday, July 28, 2010

Vildist loomad


Tegime sellised armsad loomakesed eile. Kaelkirjak ja kilpkonn. Ise joonistatud, loigatud, kokku ommeldud, tais toppitud ja vajalikud lisad kulge kleebitud.

Votsime raamatukogust Usborne "365 Things to make and do" ja uks paljudest toredatest projektidest olid vildist tehtud  loomakesed, mida kohe pidime minu tudruku arvates tegema.

Kutsusin ka sobranna koos tema kahe tudrukuga meie parastlounasele kunsti tunnile. Alguses valisime valja milliseid loomi lapsed teha tahavad. Nooremad otsustasid kaelkirjaku ja vanemad kilpkonna kasuks. Joonistasin loomad esialgu paberile, siis loikasime valja ja kinnitasime noeltega vildile ning loikasime valja kaks tukki. Jargmiseks sammuks oli kaks tukki omavahel kokku ommelda ja vatti tais toppida. Seejarel kleepisid lapsed silmad ja laigud. Kuigi lapsed tahtsid neid loomi ise teha, siis tegelikkuses kujunes valja, et emad loikasid ja omblesid. Vanemad tudrukud proovisid ise ka ommelda ja said suuremas osas hakkama. Nooremad lapsed hakkasid aga tegelema muude asjadega, kuniks loomad olid valmis ja siis nad lihtsalt kleepisid vajalikud lisad.

Lopptulemus meeldis koigile ja need jaavad nuud neile manguasjadeks. Allpool on pilt raamatust teistest loomadest mida on voimalik teha.

No comments: