Tuesday, September 28, 2010

Ounaias - Apple Orchard


Reedel oli lastel koolist vaba paev. Ja kuna ilm oli imekaunis, otsustasime nendega aiandisse ounu korjama minna. Votsime kaasa ka oma laste sobrad ja alustasime soitu veidi pohja poole. 

The kids had a day off on Friday. The weather was wonderful, so we decided to go and pick apples from the local apple orchard. We took our friends with us and started our drive up north.


Parkisime on auto ounapuu ridade algusesse, votsime oma kotid valja ja alustasime ounte korjamist. Lapsed olid nii vaimustatud, et ka nii saab ounu koju tuua. Meie kotid said tais esimese 10 minutiga. Peale seda laksime otsima erinevat ounapuu sordi rida.

We parked our car in the beginning of appletree rows, took out our bags and started picking apples.The kids were so excited and we filled our bags within 10 minutes. After that we went to look for different types of apples.



Siin on plakat Ontarios kasvavatest ounte sortidest, millal on aeg neid korjata ja kuidas on neid koige parem kasutada.

Here is a poster of apple types that grow in Ontario, when to pick them and how to use them.




Kui olime piisavalt ounu korjanud, jalutasime niisama ounapuu ridade vahel ja nautisime ilusat ilma. Lapsed hakkasid vaikestest kungatest ulesse ja alla jooksma. Lopuks avastasid, et need kunkad on head maest alla keeramiseks.

After we had enough apples, we just walked between the apple trees and enjoyed the weather. Children started to run up and down on the hills until they discovered that it is more fun to roll down the hills.





Ounade korjamine oli toeliselt vahva ja nuud saame mitu nadalat ounakooke suua.

Apple picking was a really fun activity and now we have many weeks to come eating apple pies.

3 comments:

mermaid said...

Veab teil, et õunaaed ligidal on, Meil on kõik teised "pick your own" farmid ligidal.. aga õunad on pooleteise tunni autosõidu kaugusel. Nii kahju.

Alice said...

Huvitav kuulda ja naha et teil seal Kanadas ka sellist pick your own eksisteerib. Meil on ka yks selline farm pea ukse ees. Sel nadalalopul kaisime seal just maasikaid,vaarikaid, lillkapsaid, ounu ja korvitsaid korjamas.
Kuidas teil hindadega on vorreldes poega? Kas saab palju odavamalt? Meil igaljuhul kyll kuigi tegu ei ole just orgaaniliste puu juurviljadega.

Siiri said...

Meil on siin tegelikult paris palju farme, kus inimesed saavad ise korjama minna. Ise kaisin kull alles esimest korda.
Mis hindadesse puutub, siis ounad olid sama hinnaga mis poes. Aga plussiks on loomulikult nende varskus. Korvitsad aga teisest kuljest on vahemalt kolm korda kallimad kui poes.