Monday, November 30, 2009

Muusikafestival


Eelmine nadal oli moni tudruku jaoks esimene kord osalemine muusikafestival. Oigem sona tahendus oleks kull muusikakonkurss. Eks me olimegi ju oma tudrukule pidevalt rohutanud, et ta peab mangima konkurssil. Seega kui me kohale joudsime ja piiga nagi silte muusikafestivali kohta, hakkas ta kusima, et mis muusikafestival.
Registreersime ennast ara ja siis tuli valja, et tudruk peab mangima samal ajal kahes erinevas ruumis. Kusimuse peale, et kuidas selline asi on juhtunud, ja mida teha, keegi midagi oelda ei oskanud. Mina hakkasin siis sahkerdama ja peaaegu, et koigi korraldajatega raakima, kuid konkreetset vastust ei saanudki. Lopuks otsustasime ise, et kui ta uhes ruumis lopetab oma pala mangimise, siis lihtsalt touseme pusti ja laheme teise ruumi, jargmist pala mangima. Eelnevalt sai ka kohtunikele selgitatud, et me kahjuks peame lahkuma. Asi korraldatud.


Esimene klaveripala mangimine oli 8 aastased ja nooremad lapsed. Minu piiga mangis Edward Griegi Valss. Koik laks hasti kuni tudruk joudis viimase noodini, siis libises ta sorm. Ja kuigi opetaja oli talle eelnevalt selgitanud mitu korda, et kui sa isegi vea teed, siis ara seda kindlasti paranda, pidi minu tudruk ikkagi oigele klahvile vajutama ja oige noodiga lopetama.
Pala loppedes kiirustasime ruumist valja, et teise ruumi mangima minna, kuid oige ukse taha joudes tuli valja, et asi on vaga hiljaks jaanud. Eelmine grupp alles mangis ja keegi ei teadnud, millal nad lopetavad. Selle peale otsustasime meie oma esimese grupi juurde tagasi minna, et kuulata koikide mangijate palasid ning seejarel lopptulemustest teada saada. Andsime oma plaanidest teada uue grupi abilisele, kes organiseeris lapsi oigesse ruumi. Ja lahke tadi lubas meile oigel ajal jarele tulla.
Kaheksa aastaste grupis mangisid lapsed lopuni ja kohtuniku tadi hakkas roomsalt tulemustest raakima. Avasonad muidugi, et koik mangisid vaga hasti ja tal oli vaga raske kohtasid maarata. Seejarel hakkas ta iga mangija tugevatest ja norkadest kulgedest raakima ning lopuks teatas ta kohad. Meie tudruk sai TEISE koha.


Seejarel kiirustasime jargmisse ruumi, kus parast 50 minutilist hilinemist algaski 7 klassi taseme klaveripalade mangimine. Siin mangis meie tudruk Schumanni Knight Rupert'it (op.68 nr 12 eesti keeles ei leidnudki sellele nime. Vene keeles on kulmamees, aga eesti keeles ?????? ). Selles grupis olid lapsed vanemad, tundusid olevat ule 10 vahemalt. Ja meie piiga sai siinses grupis kolmanda koha. Kriitika kohtuniku poolt oli, et selle pala puhul peavad sormelihased vaga tugevad olema, ehk siis lihtsalt rohkem mangimist ja kasvamist.



Uhesonaga esimese konkurssi kohta laks vaga hasti ja tudruk oli tubli. Pilte ja videot me kahjuks teha ei tohtinud, seega polegi millega seda sundmust maletada. Voi siis pildis pole maletada, kuid ta sai aukirjad ja kommentaarid kohtuniku poolt eraldi paberil.

2 comments:

Unknown said...

väga tubli tüdruk ja ka vanematele kiidusõnad!!! Suured õnnesoovid ja hoiame pöialt edaspidisteks edusammudeks! Jõudu sõrmedesse ;) !!!

Siiri said...

Aitah!