Monday, December 1, 2008

LOOMAD TORONTO EESTI LASTEAIAS



Laupaeval kogunevad Toronto linna ja selle umbruse lapsed alati Eesti majja, et oppida eesti keelt ja mangida sopradega. Seekord olid kulla tulnud ka loomad Whimz' ist. See on programm, kus lastel on voimalus oppida ja katsuda elavaid loomi ning olla loomade vastu hoolitsev ja aupaklik.




Loomade kulaskaik on saanud novembrikuu traditsiooniks ja see pakub lastele alati palju elevust ja ponevust. Seekord olid kohal seitse looma- kuulik, siil, uss, puukonn, chinchilla, kana ja geko. Kuulik kais kaest katte ja lapsed said sellele pai teha. Siil kais ka laste vahel ringi, kuid kausis olles. Chinchillat, kellel on loomade hulgas koige pehmem karv, said lapsed katsuda ja osadele pandi see isegi pahe, kust viimane ruttu hoidja kate vahele tagasi huppas. Viimasele meeldib tihti "vannis" kaia liiva ja tolmu sees, mida ta ka osadele lastele naitas. Ussi said vaprad lapsed omale umber kaela. Kana said lapsed puudutada ja lapsed said ka naha kuidas kana soi elusaid ussikesi. Ainuke loom, keda ringi liikuma ei lastud, oli konn. Ja see oli vihmametsadest parit puukonn. Pohjuseks konna orn nahk. Viimaseks loomakeseks oli geko, keda lapsed uurisid lahemalt ja puudutasid ka tema nahka.




Lapsed uudistavad kana.





Chinchilla huppamas pea pealt tagasi hooldaja katte.



Uss vapra Johanna kaela umber.

Iga looma puhul raagiti sellest pohjalikumalt; mida ta soob ja kus ta elab ning mis on just vastavale loomale omaparane. Kuulik olevat Kung Fu voitleja, kellele meeldib pidevalt oma tagajalgadega luua. Siil pidavat olema super kakaja (see tegi lastele eriti nalja). Ja lastele ei soovitatud suvel konnasid looduses kinni puuda. Seda pohjusel, et paikesekreemid, mida lastele tavaliselt keha peale suvel pannakse, sisaldavaid toksilisi aineid, mis voivad konnadele olla surmavad.
Oli igati vahva ja lastele kauaks meeldejaav laupaev.

1 comment:

mermaid said...

Väga vahva! Lastele on päris loomade nägemine, puudutamine nii oluline.

(Ma ei puudutaks madu isegi siis, kui mulle peale makstaks!)