Wednesday, February 20, 2008

Koogis ja koogid


Olen viimastel nadalatel koogis uusi retsepte jarele proovinud. Keetnud ja kupsetanud, uksi ja koos lastega. Kuid leian, et millegi parast on suhteliselt raske leida uut toiduretsepti, mis maitseks koikidele pereliikmetele. Kull ei maitse uhele lapsele ja siis ei hooli teine sellest ning midagi super erilist pole leidnudki.


Aga mis on mind hairinud retseptide juures, on see kuidas need on ules kirjutatud. Sageli kasutatakse gramme ja detsiliitreid. Mul ei pruugi ju alati kaalu kaeparast olla, ja kas ma oskan neid detsiliitreidki alati maakeeli panna. Palju lihtsam on ju alati kasutada tassi ja lusikaid, sest eks enamus ju neid vahendeid kasutab, et moota ja lisada.


Kuid lastega olen nuud vahemalt nadalas korra kupsetanud saiakesi ja kooke. Muidugi on molemal lapsel vaja tapselt uhepalju aidata ja kui seda ei juhtu, siis on nutt lahti. Otsustasin siis viimasel korral, et jagan retsepti pooleks ja lasen molemal lapsel teha oma enda kook. Sellisel viisil sujus too ladusalt ja koik olid roomsad ning koogid tulid loomulikult maitsvad.

No comments: