Thursday, April 22, 2010

Tagurpidi Ananassi kook


Sellel nadalal kupsetasin koos lastega ananassi koogi. Tuli valja hasti maitsev ja samas oli lihtne teha.

Koostisained:
1/4 tassi void
2/3 tassi pruuni (toor) suhkrut
1 suur purk ananassi viilusid, vedelik ara kurnatud
1 1/3 tassi jahu
johvikaid (kirsse)
1 tass suhkrut
1/3 tassi sulatatud void
3/4 tassi piima
1 1/2 tl kupsetuspulbrit
1/2 tl soodat
1/2 tl soola
1 muna

Juhendid:

Soojenda ahi 180 kraadini. Sulata 1/4 tassi void koogi kupsetusvormis ahjus. (kupsetusvorm peaks olema mitte  suurem kui alus kuhu hiljem kook peale keerata.)
Kui voi on sulanud, pane pruun suhkur samale pannile ja jaga vordselt ule panni pohja. Seejarel pane ananassi viilud kupsetusvormi ja viilude sisse pane johvikad (pilt uleval).

vota suur kauss ja sega vahusta suhkur ning muna. Seejarel lisa 1/3 tassi sulavoid, jahu kergitusained ning piim. Sega kokku ja vala ule ananassi viilude pannile.

Kupseta umbes 30 minutit 180 kraadises ahjus. Vota ahjust valja ja parast 10 minutit keera kook umber taldrikule.


Eriti maitsev on see kook soojalt ja vahukoorega.

Head isu.

No comments: