Thursday, April 8, 2010

Lilled

Kevad kaes ja aias hakkavad asjad vahe haaval ilmet votma. Siin oitseb  minu aia esimene lill- kopsurohi.


Mu armas vennanaine kommenteeris selles postituses voilille pilte nahes, et need siin juba oitsevad. Tegelikkuses oitsevad juba isegi nartsissid paikselistes kohtades. Minu aias kull on nartsissi varred alles vaevalt maa seest valjas. Kuid oitseb kopsurohi. See on uks hasti vastupidav lill. Niipea, kui ookulmad otsa said ja maa pehmeks muutus, ilmus taime otsa pisike oieke. Parast kolme nadalat oitseb lill hoolega, kuigi lehed pole taissuurust veel saavutanud. Muideks seesama lill oli sugisel viimane oitseja.

Vahepeal olen maha kulvanud redise seemned, mis juba valja tulevad. Veel istutasin liilia ja dahlia sibulad maha. Nuud sajab siin paar paeva vihma, mis on taimedele ja rohule suureparaseks kasvu ergutamiseks.

1 comment:

Unknown said...

No tore, et Teil seal kaugel juba lilled õitsvad:)..siin alles näha veidi lumikellukesi, märtsikellukaid..ja sinikellukesed on muru seest välja upitamas, mõned ka õitsemas...
Kuid küll pea kevad saab hoo sisse ja siis muudki lillekesed(mis püsikud) maa seest oma ninad välja pistavad:).Meie aias küll palju lilli pole, paar pojengipõõsast kaa, peale kellukate ja saialilled...Eks sel aastal mõtlen , mida.. kuidas..ja kuhu istutada...:)
Kuid jah, kevad on üks lõpmata tore, ilus ja energiat andev aastaaeg!:)