Tuesday, December 15, 2009

pidzaama paev

Eile oli mu tudruk terve paev pidzaamadega. Ja seda mitte ainult kodus, vaid ka koolis. Nimelt oli neil koolis pidzaama ja filmi vaatamise paev. Seega laps laks roomsalt kooli pidzaamade, hommikumantli ja vaikese kaisutekiga. Lisaks lastele, olid pidzaamad seljas ka opetajatel ja koikidel teistelgi koolis tootavatel isikutel, kes mulle lounatunni ajal silma jaid. Hasti armas oli naha koiki kuidagi koduselt ja mugavalt.
Filmi nimi, mida lapsed koolis vaatasid oli "Bedtime Stories" ehk siis Unejutud. Ise ma seda filmi kull nainud ei ole ja ka piigale see ei meeldinud. Filmis olevat olnud liiga palju musitamist ja kallistamist.
Muideks see filmi paev on saadud, kuna koolile koguti piisavalt raha paar kuud tagasi. Siin on hasti tavaline, et lapsevanemad organiseerivad annetusi koolile. Erinevates koolides tehakse seda erinevalt, kuid lisaraha kogutakse tavaliselt arvutite ostmiseks voi manguvaljaku paremaks tegemiseks voi muusikariistade ostmiseks ja koikideks teisteks lisadeks. Siinses koolis kutsutakse ka kulalisesinejaid vanematele loenguid pidama.
Meie koolis pandi eesmargiks koguda 12 000 dollarit (umbes 120 000 eek). Ja et eesmargi saavutamiseks ikka motivatsiooni oleks, olid ulesse pandud verstapostid. Naiteks kui kogutakse 4000 dollarit, siis lapsed saavad koolis filmi vaadata. Kui kogutakse 6000, siis saavad lapsed oppimisvaba ohtu. Veel lubas uks opetaja ennast kiilakaks ajada ja loppeesmargi saavutamisel lubas kooli direktor uhe perega lounat suua. Olid ka muud auhinnad ja lopus loositi annetanud perede vahel valja pileteid spordivoistlusele, lapsed said fotostuudiosse tasuta pilte tegema jne.
Muideks, kui raha kogutakse, oeldakse alati, kuidas tahetakse seda raha hiljem kooli heaks kasutada ja mida on tehtud eelmise aasta rahadega.
Seega see eilne filmi vaatamine oli uks auhindadest.

No comments: