Sunday, April 19, 2009

KEVADTOOD




Ma ei ole kusagile kadunud, kuigi ei ole vist nuud vahemalt kolm nadalat midagi kirjutanud. Koik on ilus ja hasti. Ilmad on viimastel paevadel olnud imeilusad. 20 kraadi kandis. Tana on veidi jahedam, kuid paikest on kullaga.

Tootame siin oma maja umber ja motleme, kuidas oma aeda paremaks teha. Mees plaanib istuda elupuude heki maja ette. Et siis saaksime ka maja esist muru kasutada. Hetkel jalutavad naabruskonna koerad seal ja tihti jaetakse igasugused valjaheited maha. Onneks ei juhtu seda sageli, kuid olen hakanud koerasid voi oigemini oleks oelda vastutustundetuid koeraomanikke vihkama. Mis inimene sa kull oled, et jatad sitta maha teise inimese maja ette? Mina ju sinu maja ees oma sitta maha ei jata? Uhesonaga loodame oma muru hullude eest kaitsta.

Esimesed lilled oitsevad aias. Varsti hakkavad ka nartsissid oitsema. Tana plaanin endale koogivilja pollu lapikese kaevata ja moned sibulad ja herned maha kulvata. Midagi lihtsat ja lastele roomu ja hoolt. Panen ka hulgaliselt lille seemneid maha. Kurvem pool on, et minu aia muld on vaga vilets. Seega kasutame poest ostetud mulda suurtes kogustes. Ja muru ei ole vel roheliseks muutunud. Vihma on vaja ning palju.

No comments: