Monday, January 12, 2009

UISUTAMAS




Kaisime eile perega uisutamas. Meil on siin lahedal vaike tiik, mis talveks kinni kulmub. See hoitakse linna poolt puhas ja sile. Ja kui linn pole parast lumesadu seda joudnud veel puhtaks teha, siis uisutajad tulevad ise lumelabidatega.

Kanadas on jaahoki vaga populaarne ja seda mangitakse igal vabal jaatukikesel. Seda nagime ise ka eile. Perekonnad ja sobrad tulevad oma hoki varustusega, puhastavad ara, neile manguks sobiva suuruse jaaplatsi, ja hakkavad mangima. Kes on veel liiga noor, seda opetatakse pereisa poolt tiigi nurkades voi vabadel platsidel.

Meist siis. Tudruk on nuud juba paaril eelmisel aastal uiskudel veidi soitnud. Ta pole kull veel super uisutaja, kuid seisab pusti, liigub vaprasti edasi ja on hakkamist tais. Kukub kull palju. Ja ta tahab uisutada minu arvates liiga kiiresti (selleparast siis kukkumised). Aga ta on tubli ja jaaks jaa peale tukiks ajaks.

Poisile panime uisud alla esimest korda. Kodus ta kull naitas meile, kuidas tuleb uisutada, vasakule ja paremale ja siis paar tiirutamist, kuid jaa peal polnudki see nii lihtne. Parast esimest ehmatust, et jaa on libe ja uisud on ainult teravad rauad, mis sind uleval hoivad, hakkas ta harjuma. Esialgu pidime teda kull lukkama ja uleval hoidma. Kuid parast 10 minutit, kui tulin tagasi uisutamast, siis poiss oli oppinud uiskudega jaa peal kaima. Hoidis hasti tasakaalu, naeris ja oli roomus, seda isegi siis kui jarjekordelt maha kukkus. lopus onnestus tal isegi uisutada. Oppida on kull veel palju ja onneks on terve talv ees.

3 comments:

Anonymous said...

Siin Soomes sama lugu. Uuel aastal on majaesisel lahesopil juba kitsaks läinud. Kahjuks eilne-tänane +4 on kõik talverõõmud ära nullinud. ML

enetimm said...

Kuigi ma pole suur meemidest osavõtja, siis seekord tõmmati mindki kaasa ning proovin sama Sinuga teha :)
Klõpsa siia!

Siiri said...

See oli kull nuud ootamatu, kuid eks ma puuan sellest meemist osa votta.