Thursday, July 31, 2008

MANGUASJAD


Me pole just eriti sageli oma lastele manguasju ostnud. Kuid kuue aasta jooksul on neid kogunenud paris palju. Viimasel ajal on probleemiks saanud, et lapsed ei korista neid ara, vaid jatavad need porandale laiali. Tudruk on suur ja ta isegi alustab sageli koristamisega, kuid kui poiss tuppa tuleb, siis see keerab koik kastid manguasjadega jalle porandale laiali. Plika on juba tudinenud poisi jarelt asju koristamast ja sageli pisarateni meeleheitel, kui poiss tema too ja vaeva jalle kummuli keerab.


Kaks nadalat tagasi mangutuba koristades, otsustasin, et panen pooled asjad ara suurde karpi ja korgele kapiriiulile. Arvasin, et opetan neile molemale oppetunni, et oma asjad tuleb ara panna ja siis saavad oma manguasjad tagasi. Kuid nad pole arugi saanud, et pooled asjad puuduvad. Koristamine on loomulikult lihtsamaks lainud, kuna enam pole nii palju asju.

3 comments:

Unknown said...

See lelude lugu on nii tavaline. Soovitataksegi panna pooled mänguasjad silma alt ära, ja siis mõne aja pärast välja vahetada väljasolevate vastu. Siis on lastel palju rõõmu "uute" vanade asjade üle. Vanemate rõõmuks jääb ka poole vähem asjade koristamine.

L said...

Me ka paneme paljud asjad vahetuseks kappi ara ja mingit suurt koristamist nagu polegi. Vaiksed vidinad on koige nomedamad mida kuidagi ainult tekib ja tekib juurde...

Siiri said...

Vaikesed vidinad kogunevad jah. kuid samuti on hada klotsidega, mida on palju. Ja vaike mees lihtsalt kallab kastid sonaotseses mottes kummuli. ja siis mangib tuhjade karpide sees, istudes seal.